Therapie

Integratieve psychotherapie

Integratieve psychotherapie is een relatief nieuwe vorm van kortdurende therapie die kan helpen bij iedereen die vastloopt, niet lekker in zijn vel zit, zich ongelukkig voelt of ontevreden is met het bestaan. Kort gezegd wil dat zeggen dat normaliter 8 a 15 sessies voldoende zijn om het gewenste doel te bereiken. Deze therapie combineert technieken uit verschillende stromingen binnen de psychotherapie. De meest bekende daarvan zijn: psychoanalyse, gedragstherapie, cognitieve-gedragstherapie, existentiële therapie, gestalttherapie, systeemtherapie, hypnotherapie, EMDR.

Lees verder

Hypno therapie

Hypnotherapie is in de praktijk van Movementz een belangrijke vorm van therapie. Hypnotherapie is  een vorm van psychotherapie waarbij gebruik wordt gemaakt hypnose of trance, oftewel een naar binnen gerichte aandacht. Veel van de menselijke problemen zitten zo diep in zichzelf geworteld dat erover praten niet alleen een voldoende oplossing biedt. Naast het gesprek op bewust niveau kan daardoor ook op onbewust niveau gewerkt worden. Via hypnotherapie krijgt je gemakkelijker toegang tot jouw eigen onbewuste, waar de jij de oorzaken kan opsporen en direct oplossingen kan vinden. Het kan gaan om een herbeleven, verkennen en verwerken van vroegere situaties om in het hier en nu nieuwe mogelijkheden te krijgen.

Lees verder

EMDR

Heeft u last de gevolgen van een ingrijpende emotionele gebeurtenis in uw leven, dan kan EMDR-behandeling u helpen. EMDR staat voor “Eye Movement Desensitization and Reprocessing”. Letterlijk vertaald betekent het: door oog beweging, minder gevoelig worden en opnieuw verwerken. Iedere gebeurtenis die als herinnering een blijvend negatief effect op iemands leven heeft, wordt traumatisch genoemd. Typisch voor een traumatische herinnering zijn de heftige emoties, de levendige beelden en de fysieke reacties daarop. Deze herinneringen worden telkens weer geactiveerd in situaties die lijken op die tijdens de traumatische gebeurtenis. Zo kan later een geluid dat de jij hoort, een geur ruikt, of een beeld ziet, die beelden en de gevoelens aan die specifieke gebeurtenis weer levendig terugbrengen. Inclusief alle lichamelijke reacties van toen.

Lees verder